Knapp: Till framsidan.
Knapp: Studier.
Knapp: Hotell.
Knapp: Konferens.
Knapp: Event.
Knapp: Restaurang.
Knapp: Bar.
Svefi  Bild: Liten pil.  Studier  Bild: Liten pil.  Inriktning: Ljusdesign och Scenljus
Suomi.

Inriktning: Ljusdesign och Scenljus

Utbildningen inom ljusdesign ger dig de kunskaper du behöver för att ljussätta miljöer och byggnader både funktionellt och estetiskt, för ökat välmående och höjd säkerhet samtidigt som belysningen även passar för ändamålet.

Ljusdesign är en spännande yrkesutbildning som du läser på distans -- men vi träffas även i Haparanda ett par gånger under året för att laborera och experimentera både i skolans ljuslabb samt i vintermörkret utomhus!

Utbildningarna inom scenljus inriktar sig på belysning för scenframträdanden. Det kan vara allt från konserter till teater eller TV. Utöver studierna får du även planera, designa och mixa ljuset under flera evenemang under året, både på och utanför skolan -- så du får gott om praktiska erfarenheter.

Samtliga utbildningar är CSN-behöriga, läses på heltid och ger en bra grund inför vidare studier.

 

 

Bild: Ljusdesign.   Ljusdesign: Eftergymnasial yrkesutbildning
på distans

En eftergymnasial yrkesutbildning där du får lära lära dig ljussätta miljöer och byggnader med funktionell, estetisk och passande belysning för att öka välmåendet och trivseln. Utbildningen studeras på distans, så du kan läsa den var du än befinner dig. Men vi träffas även i Haparanda ett par gånger om året för att laborera och experimentera!

 
 
Bild: Scenljus.   Allmän kurs: Scenljus

I vår allmänna kurs med scenljusinriktning får du läsa de grundskole- eller gymnasieämnen du saknar behörighet i, eller som du kanske bara är intresserad av. Samtidigt får du studera och jobba med ljussättning ämnat för framträdanden på scen, exempelvis konserter, teater och TV.

 
 
Bild: Scenljus.   Scenljus: Särskild kurs

Här får du fokusera dig på att studera och arbeta med ljussättning inom livemusik, teater och TV. Det ger dig grundläggande kunskaper i att planera, designa och utföra belysning för scen. Du får även många tillfällen att rigga och mixa belysningen under olika tillställningar, både på och utanför skolan. Det ger dig gott om värdefulla erfarenheter!

Tillbaka till studiesidan

Knapp: Kontakta Svefi.
Knapp: Till Svefis bildgalleri.
Knapp: Om Svefi.
Knapp: Svefi tjänster.
Knapp: Svefis webbradio. Knapp: Svefi på YouTube. Knapp: Svefi på Facebook.
Knapp: Nätbildarna: Utbildning på nätet.
© Svefi